COMMERCIAL

Haycon Office Lobby

Workspace@Newmarket

WorkSpace@Newmarket is a vibrant co-working environment built by and adjacent to Haycon’s offices. The space supports Design Professionals, Architects, Developers, Builders, Small Businesses and start-ups, all housed in a dynamic urban setting. Call 857-245-9100 for inquires.‍‍‍

Architect: Haydon Design

AesopNewbury Exterior Low Rez

Aesop Newbury St.

Aesop is a quality skin care company with locations throughout the world. The feel of the space was to be of simple materials with a contemporary twist. The shelves were made of existing crown molding profiles and cut to length to suit the differing applications. The floor is antique reclaimed oak boards and finished with a clear coat to give a satin sheen. The porcelain sink was also reclaimed and refinished, highlighted by its exposed copper fixtures to match the warm tones of the wood. The result is a harmonious backdrop on which Aesop’s many differing products can be displayed‍‍‍.

Architect: Haydon Design

Haycon-Gusto-0014-ID-554a07c2-a9a7-4fae-e085-cc013246ed42

Gusto Blow Dry Bar

This blow dry h‍‍‍air bar is located on Newbury St. The two owners of Gust-O came to Haycon with a vision of a bright and fun space to serve their clientele. Our role as both the architect and builder was to make their vision a reality and bring it to life. The white walls and ceiling act as a backdrop to the moments or bright pink and orange color. A three quarter height wall provides a moment of privacy between the washing and cutting stations, capped with its own crown moulding. Bright white light enlivens the space and draws prospective clients through the front door.

Architect: Haydon Design

Boston commercial construction - Turnstyle Boston Interior

Turnstyle Cycle Boston

This new Turnstyle located at Ink Block in Bostons South End was Haycons second Studio Completed for the company. Intensive sound insulation was implemented to insure the studio would not interrupt the businesses and residenc‍‍‍es a‍‍‍round it.

Architect: Springer Architects

Fomu Ice Cream Shop

This non-dairy ice cream shop wanted an all natural welcoming environment that would reflect their product a‍‍‍nd fit into Boston’s trendy Jamaica Plain neighborhood. Unconventional finishes such as reclaimed barn wood, repurposed gymnasium floor planks and a cork counter top add to the unique nature of this shop. Each piece of the decorative paneling was individually stained and applied giving a one of a kind effect to this neighborhood ice cream shop.

Architect: Haydon Design

Root Cafe

Located in the heart of Boston’s college population, Root Cafe offers vegetarian cuisine that caters to many different palettes. The owners wanted a space that reflects their environmental consciousness as well as a comfortable place for locals to congregate. Thoughtful finishes and unique solutions to shelving and display help create an environment that is comfortable, warm, and reflective of the owners and their customers.

Architect: Haydon Design

Benefit Cosmetics Boston

Benefit Co‍‍‍smetics chose Haycon to build their new flagship store along Boston’s main retail corridor of Newbury Street. A previous retailer had a dramatically different use of the space, so challenges were faced including the removal of the prior floor to level the concrete for the new tile, as well as adding a new soffit to conceal the existing HVAC duct work. Custom millwork as well as inlaid signage were custom additions to the now invigorated space. The end result is a bright and fresh new take on a traditional boutique.

Architect: Benefit

ARE YOU IN NEED OF OUR SERVICES?